Arvioita Raisa Jäntin runoteoksesta Kolme | Pohjapiirros | Labyrintti | Opaskierros

Raisa Jäntin kolmas runoteos Kolme koostuu osista Pohjapiirros, Labyrintti ja Opaskierros. Ne ilmestyivät samanaikaisesti tammikuussa 2020.

Helsingin Sanomat julkaisi 21.2.2020 teoksesta Vesa Rantaman arvion otsikolla ”Ihminen ei mahdu avaruuteen: runoilija Raisa Jäntti tutkailee ruumiin rajoja”. ”Uudessa kolmen vihkomuotoisen teoksen sarjassa Jäntti vie runoilmaisunsa pidemmälle ja kirjoittaa periaatteessa ihmiskunnan jaetusta kokemuksesta käsin: runoista on hiottu proosamainen kertomusaines ja jätetty ydin, kirkas ja totunnaiset käsitykset kyseenalaistava havainto. Enimmäkseen sivujen vasempaan yläreunaan sijoittuvat säkeet hahmottuvat kauniisti paperin valkoista vasten ja käyttävät tyhjää tilaa hyväkseen taiten.”

Nuori Voima -lehden numerossa 2/2020 Reeta Holopainen kirjoittaa teoksesta arvion ”Subjektin ja maapallon kriisit ovat yhtä”: ”Raisa Jäntin kolmesta vihkosta koostuva teos törmäyttää luonnontieteellisen diskurssin ja henkeäsalpaavan kielen virtuoottisella tavalla.” ”Monimerkityksinen Kolme on kaikkinensa ansiokasta nykyrunoutta, jossa taitavasti rakennettu kuvasto ja hillittyydessään omaleimaisen upea kieli synnyttävät hienon, paljon pureksimista kestävän kokonaisuuden.”

Kolme runoblogeissa:

Hemulin kirjahylly: Raisa Jäntti: Kolme 16.1.2020

Lukupino Kolme – Raisa Jäntti 19.1.2020

Tekstiluola Luetut kirjat 1-2/2020 11.3.2020