Raisa Jäntti: Kolme

Ale!

20,00

Raisa Jäntti:
Kolme | Opaskierros
Kolme | Pohjapiirros
Kolme | Labyrintti
44 s., yht 132 s.
155 x 225 mm x 3 kpl
Taitto: Mirkka Mattheiszen
Liimasidottu, pehmeäkantinen
ISBN 978-952-69097-4-5
ISBN 978-952-69097-5-2
ISBN 978-952-69097-3-8
Ilm. 2020

Osasto:

Kuvaus

Kolme | Labyrintti
Kolme | Opaskierros
Kolme | Pohjapiirros

Koe-eläiminä käytetään usein hiiriä, ne pudotetaan aluesokkeloon ja monitilaiseen sokkeloon, ne työnnetään umpikujasokkeloon. Ne nuuhkivat tiedettä.

Raisa Jäntin kolmas runoteos Kolme tutkii tilaa ihmisen sisäpuolen ja äärettömän avaruuden mittakaavoilla. Se kysyy, miten elää sekä oman ruumiin että planeetan rajallisuuden kanssa. Edes avaruudessa ei ole tyhjää tilaa: alukset ja asemat ovat ahtaita luolastoja, joissa ei ole mitään ylimääräistä.

Sen ei tarvitse olla verho joka liikahtaa
se voi olla mikä tahansa toinen elävä.

Osat ilmestyivät samanaikaisesti. Kirjojen väliin punoutuu kielen ja viittausten verkosto, joka kuljettaa lukijan osien läpi. Järjestys on vapaasti valittavissa.

Lattia on reikäistä metallia, seinät laulavat kuin valaat.

 

Arvioita

”runoista on hiottu proosamainen kertomusaines ja jätetty ydin, kirkas ja totunnaiset käsitykset kyseenalaistava havainto. Enimmäkseen sivujen vasempaan yläreunaan sijoittuvat säkeet hahmottuvat kauniisti paperin valkoista vasten ja käyttävät tyhjää tilaa hyväkseen taiten.” ”Kolmen osat Pohjapiirros, Labyrintti ja Opaskierros eivät ole variaatioita samasta teemasta, vaan kerrostuvat hienosti toistensa päälle.”
Vesa Rantama, Helsingin Sanomat 21.2.2020

”Raisa Jäntin kolmesta vihkosta koostuva teos törmäyttää luonnontieteellisen diskurssin ja henkeäsalpaavan kielen virtuoottisella tavalla.” ”Monimerkityksinen Kolme on kaikkinensa ansiokasta nykyrunoutta, jossa taitavasti rakennettu kuvasto ja hillittyydessään omaleimaisen upea kieli synnyttävät paljon pureksimista kestävän kokonaisuuden.”
Reeta Holopainen, Nuori Voima 2/2020

Kolme on kunnianhimoinen ja haastava mutta taiten tehty. Siksi se ei tyrki luotaan vaan kiinnittää ajatuskulkuihinsa poikkeuksellisen vaikuttavasti.”
Siru Kainulainen, Turun Sanomat 24.9.2020

”Lisäksi ihminen on sopeutunut elämään vain tietyissä olosuhteissa maapallon pintakerroksella, ei avaruudessa, maan alla eikä merenpohjassa – – Muilla lajeilla tällaisia huikeita kykyjä taas on, mikä asettaa kyseenalaiseksi ihmisen erityisyyden (human exceptionalism). Kolme liittyykin viime vuosina runoudessa vahvistuneeseen posthumanistiseen virtaukseen, joka kyseenalaistaa ihmiskeskeisen maailmankuvan.”
Janne Löppönen, Tuli&savu 2.2.2021

Toimitusehdot ja henkilötietojen käsittely

VERKKOKAUPAN TILAUSEHDOT / PURU-KOLLEKTIIVI
Kun tilaat teoksen Puru-kollektiivin verkkokaupasta, saat sähköpostiisi tilausvahvistuksen. Tilaamasi tuotteet toimitetaan sinulle kirjeenä tai pakettina – Ärrä-pakettina tai Postin tai Matkahuollon kautta. Normaali toimitusaika on 4-6 arkipäivää. Kullakin kertatilauksella on kotimaahan kiinteä 4,00 € toimituskulu.
Saat tilauksen mukana laskun 14 vrk maksuajalle. Jos tilauksesi sisältää arvonlisäverollisia tuotteita, laskussa on alv-erittely.
Puru-kollektiivin teoksilla on useita eri laskuttajia:
Raisa Jäntin teokset laskuttaa y-tunnus 2935888-2
Mirkka Mattheiszenin teokset laskuttaa y-tunnus 2242298-4
Ilkka Tahvanaisen teoksen tilattuasi saat maksutiedot yksityishenkilöltä Ilkka Tahvanainen.
ENNAKKOTILAUS
Joskus teokset ovat ennakkotilattavissa jo ennen niiden ilmestymistä. Ennakkotilaamalla varmistat oman kappaleesi saamisen kustakin painoksesta. Usein ennakkotilaajalle on etuhinta, jonka näet verkkokaupassa ko. tuotteen kohdalla. Ennakkotilattujen kirjojen postitus aloitetaan heti niiden saavuttua painosta.
Lähetyksen mukana saat laskun / maksutiedot 14 vrk maksuajalla. Jos tilauksesi sisältää arvonlisäverollisia tuotteita, laskussa on alv-erittely.
PALAUTUKSET>
Kaikilla verkosta ostetuilla tuotteilla on kuluttajasuojalain mukainen 14 päivän palautusoikeus. Vastaat itse palautuksen kuluista. Palautusosoitteen saat ilmoittamalla palautuksen tiedot sähköpostiin puru@purukollektiivi.fi Korvaamme sinulle palautuksesta aiheutuneet kulut ainoastaan silloin jos tuote on ollut ostettaessa viallinen.
HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELY
Puru-kollektiivi käsittelee henkilötietoja ainoastaan tilausten yhteydessä. Puru-kollektiivi ei käytä eikä säilytä henkilötietoja tilauksen maksamisen jälkeen. Verkkokaupan alustana toimii woocommerce.com
Puru-kollektiivi ei käytä, kerää eikä säilytä henkilötietoja markkinointiin, markkinointiviestintään tai liiketoiminnan kehittämiseen eikä niitä luovuteta tässä dokumentissa mainittujen henkilöiden lisäksi kolmansille osapuolille.
RIITATILANTEET
Jos mahdollista erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttajan tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi) ja saattaa tämän jälkeen asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi.