Raisa Jäntti: Vaarallisen eläimen tilanne

Ale!

Alkuperäinen hinta oli: 26,00€.Nykyinen hinta on: 20,00€.

Raisa Jäntti
Vaarallisen eläimen tilanne
288 s.
144 mm x 210 mm
Ulkoasu: Mirkka Mattheiszen & Juha Randelin
Sidottu, kovakantinen
ISBN 978-952-69097-8-3
Ilm. 2.5.2022.

 

Osasto:

Kuvaus

Vaarallisen eläimen tilanne on riipaiseva runoteos halusta olla toisten kanssa ja erilaisista ruuduista, joiden läpi voi yrittää kokea tunteita yhdessä. Se on kirja snookerista ja muista uskallusta ja rikkumatonta itseluottamusta vaativista lajeista kuten vuorikiipeilystä ja kirjoittamisesta. Kirja yksinäisyyden asteista, sosiaalisesta mediasta ja yrityksistä kommunikoida. Kirja hullaantumisesta, penkkiurheilusta sekä urheilulajien säännöistä, joita voi soveltaa myös omaan arkiseen elämään.

Arvioita

”Vaarallisen eläimen tilanne ilahduttaa erityisesti siksi, että se erottuu aidosti joukosta kotimaisessa kirjallisuudessa. – – Jäntti luo oman kielellisen rekisterinsä, johon kuuluvat niin twiitit snookerin MM-kisoista kuin lyyrinen pohdinta vuorikiipeilyn julmuudesta. Hän kirjoittaa ihmistä ja ihmiskuntaa vaivaavista suurista teemoista urheilua ja penkkiurheilua tarkastelemalla.” Sofia Blanco Sequeiros, Tuli & savu 1/2023

”Puhuja kutsuu teosta ’esseerunoudeksi’, joka onkin osuva luonnehdinta. Teos on essee sanan alkuperäisessä merkityksessä ’yritys’ (essai). Runouden ja proosan keinoja yhdistellen se pyrkii valottamaan tarkastelemiaan aiheita eri näkökulmista, mutta runoudelle ominaisesti johtopäätökset jätetään avoimiksi.” Janne Löppönen, Särö 47-48

”Kirjan teksti tuntuu ensin huitaistulta ja viimeistelemättömältä, mutta konseptin valjetessa sitä osaa arvostaa: snookerpöytäkin on yhä vaarallisempi paikka, kun luontokato ja ilmastonmuutos etenevät. Ja oikein kehystettynä penkkiurheilupäiväkirja todellakin on runoutta.”
Vesa Rantama, Nuori Voima 3/22

”Raisa Jäntin Vaarallisen eläimen tilanne -runoteoksessa on jotain äärimmäisen alastonta. Siinä päähänpinttymät (snooker, vuorikiipeily) ja pakkoliikkeet (kasvojen nykiminen, Twitterin avaaminen) kohtaavat kärsivällisyyden ja halun olla yhteydessä muihin kirjoittamalla.”
Kirjavainu, Instagram

”Perinteisemmän ilmaisun ohella Vaarallisen eläimen tilanne liikuskelee myös muissa tekstuaalisissa tyyleissä, välillä proosallisena, välillä esseistisenä, muistiinpanomaisena. Lukija pysyy hereillä ihan koko ajan. Kirjan fyysisestä painosta ja raskaista teemoista huolimatta lukeminen on helppoa, jopa mukaansatempaavaa.”
uun.lukee.runoja, Instagram

”– paneutumisen voima ja yksinkertainen omalaatuisen huvin kuvaaminen on upeaa.” Erkki Kiviniemi, kulttuuritoimitus.fi 25.8.2022.

”Tunnen Jäntin läsnäolon runoissa vahvasti. Runominän maailma jäsentyy snookeria seuraamalla, syntyy turvaa ja rakenteita. Syntyy katsojapaikka, johon voi kadota muulta maailmalta. Snookerin katselu tuo tunteen hallinnasta ja samalla se tarjoaa vahvoja tunteita.” @readerwhy, Instagram.

Toimitusehdot ja henkilötietojen käsittely

VERKKOKAUPAN TILAUSEHDOT / PURU-KOLLEKTIIVI

Kun tilaat teoksen Puru-kollektiivin verkkokaupasta, saat sähköpostiisi tilausvahvistuksen. Tilaamasi tuotteet toimitetaan sinulle kirjeenä tai pakettina – Ärrä-pakettina tai Postin tai Matkahuollon kautta. Normaali toimitusaika on 4-6 arkipäivää. Kullakin kertatilauksella on kotimaahan kiinteä 4,00 € toimituskulu.

Saat tilauksen mukana laskun 14 vrk maksuajalle. Jos tilauksesi sisältää arvonlisäverollisia tuotteita, laskussa on alv-erittely.

Puru-kollektiivin teoksilla on useita eri laskuttajia:

Raisa Jäntin teokset laskuttaa y-tunnus 2935888-2
Mirkka Mattheiszenin teokset laskuttaa y-tunnus 2242298-4
Ilkka Tahvanaisen teoksen tilattuasi saat maksutiedot yksityishenkilöltä Ilkka Tahvanainen.

ENNAKKOTILAUS

Joskus teokset ovat ennakkotilattavissa jo ennen niiden ilmestymistä. Ennakkotilaamalla varmistat oman kappaleesi saamisen kustakin painoksesta. Usein ennakkotilaajalle on etuhinta, jonka näet verkkokaupassa ko. tuotteen kohdalla. Ennakkotilattujen kirjojen postitus aloitetaan heti niiden saavuttua painosta.

Lähetyksen mukana saat laskun / maksutiedot 14 vrk maksuajalla. Jos tilauksesi sisältää arvonlisäverollisia tuotteita, laskussa on alv-erittely.

PALAUTUKSET

Kaikilla verkosta ostetuilla tuotteilla on kuluttajasuojalain mukainen 14 päivän palautusoikeus. Vastaat itse palautuksen kuluista. Palautusosoitteen saat ilmoittamalla palautuksen tiedot sähköpostiin puru@purukollektiivi.fi Korvaamme sinulle palautuksesta aiheutuneet kulut ainoastaan silloin jos tuote on ollut ostettaessa viallinen.

HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELY

Puru-kollektiivi käsittelee henkilötietoja ainoastaan tilausten yhteydessä. Puru-kollektiivi ei käytä eikä säilytä henkilötietoja tilauksen maksamisen jälkeen. Verkkokaupan alustana toimii woocommerce.com

Puru-kollektiivi ei käytä, kerää eikä säilytä henkilötietoja markkinointiin, markkinointiviestintään tai liiketoiminnan kehittämiseen eikä niitä luovuteta tässä dokumentissa mainittujen henkilöiden lisäksi kolmansille osapuolille.

RIITATILANTEET

Jos mahdollista erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttajan tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi) ja saattaa tämän jälkeen asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi.