Raisa Jäntti: Vaarallisen eläimen tilanne

26,00

Raisa Jäntti
Vaarallisen eläimen tilanne
288 s.
144 mm x 210 mm
Ulkoasu: Mirkka Mattheiszen & Juha Randelin
Sidottu, kovakantinen
ISBN 978-952-69097-8-3
Ilm. 2.5.2022.

 

Osasto:

Kuvaus

Vaarallisen eläimen tilanne on riipaiseva runoteos halusta olla toisten kanssa ja erilaisista ruuduista, joiden läpi voi yrittää kokea tunteita yhdessä. Se on kirja snookerista ja muista uskallusta ja rikkumatonta itseluottamusta vaativista lajeista kuten vuorikiipeilystä ja kirjoittamisesta. Kirja yksinäisyyden asteista, sosiaalisesta mediasta ja yrityksistä kommunikoida. Kirja hullaantumisesta, penkkiurheilusta sekä urheilulajien säännöistä, joita voi soveltaa myös omaan arkiseen elämään.

Arvioita

”Kirjan teksti tuntuu ensin huitaistulta ja viimeistelemättömältä, mutta konseptin valjetessa sitä osaa arvostaa: snookerpöytäkin on yhä vaarallisempi paikka, kun luontokato ja ilmastonmuutos etenevät. Ja oikein kehystettynä penkkiurheilupäiväkirja todellakin on runoutta.”
Vesa Rantama, Nuori Voima 3/22

”Raisa Jäntin Vaarallisen eläimen tilanne -runoteoksessa on jotain äärimmäisen alastonta. Siinä päähänpinttymät (snooker, vuorikiipeily) ja pakkoliikkeet (kasvojen nykiminen, Twitterin avaaminen) kohtaavat kärsivällisyyden ja halun olla yhteydessä muihin kirjoittamalla.”
Kirjavainu, Instagram

”Perinteisemmän ilmaisun ohella Vaarallisen eläimen tilanne liikuskelee myös muissa tekstuaalisissa tyyleissä, välillä proosallisena, välillä esseistisenä, muistiinpanomaisena. Lukija pysyy hereillä ihan koko ajan. Kirjan fyysisestä painosta ja raskaista teemoista huolimatta lukeminen on helppoa, jopa mukaansatempaavaa.”
uun.lukee.runoja, Instagram

”– paneutumisen voima ja yksinkertainen omalaatuisen huvin kuvaaminen on upeaa.” Erkki Kiviniemi, kulttuuritoimitus.fi 25.8.2022.

”Tunnen Jäntin läsnäolon runoissa vahvasti. Runominän maailma jäsentyy snookeria seuraamalla, syntyy turvaa ja rakenteita. Syntyy katsojapaikka, johon voi kadota muulta maailmalta. Snookerin katselu tuo tunteen hallinnasta ja samalla se tarjoaa vahvoja tunteita.” @readerwhy, Instagram.